tiistai 6. huhtikuuta 2010

Sain sen viimein luotua, oman blogini. Ideoita pursuaa ja toteutustahti ei aina ole omaan mieleen. Enemmän pitäisi saada aikaan. Tämä blogi idea.. Näin saan ehkä hallittua ajatusten kaaosta uusista ideoista ja niiden toteutustahdista. Ja jakaa muiden samojen asioiden kanssa iloitsevien ja painivien ihmisten kanssa ajatuksia.

Olemme nyt asuneet n. 5kk talossa, joka palvelee meitä kaikilla osa-alueilla ja täyttää lähes kaikki unelmat. Meillä kävi onni, kun tämän löysimme. Se odotti juuri meitä!
Ulkokuori on vaatimaton, mutta sisällä odottaa lukemattomat nurkat ja sopet, jotka kutsuu sisään tekemään ihmeitä itselleen.
Kuntokartoituksessa talomme sai arvokseen hyvä, joka riittääkin meille. Tämä on terve, mikään ei repsota, tai ole vinossa. Ei pahaa hajua, eikä mikään huuda heti rikkoutuvansa. Peruskunnossa pidetty. Yhden perheen rakentama ja asuma 50/60 luvun taitteessa rakennettu rapattu talo. Olemme siis toiset talon asukkaat.
Uutta ja loisteliasta ei ole edes unelmoitu ikinä. Esittelyssä lukuisat mustavalkoiset kuvat edesmenneestä omistajapariskunnasta, sai ainakin minun sydämen heltymään ja olon kotoisaksi. Tässä he nyt ovat, pariskunta, joka rakkaudella rakensi ja hellyydellä hoivasi taloa. Tehtävä, jota nyt kunnialla saamme jatkaa.

Tämä on meidän koti, juuri sellainen, kun olimme haaveilleetkin.
Suuria huoneita kahdessa kerroksessa on 6 + sopiva keittiö ruokakomeroineen. Ja iso kuisti, jota olen aina haaveillut. Lisäksi on vinttitiloja, 1 iso ja 2 pienempää. Niistä saisi helposti vieläkin lisää tilaa, muttei ole listalla. (Ainakaan vielä)
Lisäksi korkeassa, (lähes huonekorkuisessa) siistissä kellaritilassa on 2 huonetta, kodinhoitohuone, sauna/kylpyhuone, 2 viileää varastohuonetta ja vilpola, josta pääsee ulos, ison autotallin reunalle. Missä mieheni ja pappa tykkää nyt nikkaroida. Heidän omaa valtakuntaa.

Lähes joka ilta pysähdyn katselemaan ympärilleni hiljaisuudessa, kun lapset jo nukkuu ja mietin, miten onnekkaita olemme. Tämä on nyt meidän ja meillä on viimein tilaa riittävästi, koko perheellä.
Pihalla omenapuut, marjapensasrivistöt, peruna- ja mansikkamaa.
Esittelyssä näimme kaiken sen kirkuvan vihreän ja oranssin, keltaisen ja punaisen alta pilkottavan oman unelman.
Tekemistä riittää, varmasti vaikka kymmeneksi vuodeksi. Mutta, mihinkäs tässä on hoppu, kaikki valmistuu ajallaan. ( Joskin tunnustaudun erittäin malttamattomaksi, aika opettaa!)
Ja onhan tässä jo aika paljon saatu aikaankin.
Laittelen kuvia ennen ja jälkeen, kun ehdin päästä jyvälle tästä hommasta.

Tulevia projekteja on odotettu, kevät/kesä aikaan. Kaikken talon ovien maalaus, Leikkimökin teko lapsille ja keittiön kevyt fiksausta, ovien ja tasojen vaihtoa yms.
Siinähän sitä onkin. Isälle, äidille ja vähän meidän ahkeralle papallekin. Tuloksista ja muustakin laittelen jatkossa kuvia. Ja ehkäpä opin tekemään lopulta blogistanikin omannäköisen. Kiva, jos viihdyt sivullani=)

Ei kommentteja: