tiistai 14. joulukuuta 2010

Nekkuja.Hei ja ARVONTA päättyy sitten tänään. Huomenna pääsen onnettareni kanssa arpomaan, jänskää.

Josset vielä ole käynyt osallistumassa arvontaan, teepä se pian, vielä ehdit.
Ja heippa kaikille uusille lukijoille,
iloisena huomasin teitä kertyneen lisää, sitten viime vilkaisun.

Täälläpä varmaan on miljoona ohjetta nekkuihin ollut,
mutta laitetaans vielä yksi linjoille pikapostauksen merkeissä.
Mittaa kattilaan -4dl kuohukermaa
                        -3dl vaaleaa siirappia
                        -4dl taloussokeria
Lisää loppuvaiheessa 1dl rouhittua cashew pähkinä jauhoa.

Kuumenna kiehuvaksi ja keittele hiljalleen välillä sekoitellen n. 75min.
Jos omistat mittarin ( Meillä kinkkumittarissa ei riittänyt asteikko ;) seos on valmis 120 asteisena.

Sillä aikaa, kun seos kiehuu.
Rouhi morttelissa cashew-pähkinät.
Meillä meni jauhoksi, kun pienimmät lapset halusi kaikki taas auttaa ;)
Askartele sillä välin n. 10x10 tai 13x13cm (riippuen siitä, minkäkokoisia nekuista haluat) leivinpaperin palasia, joista käärit nekun malliset muotit ja pohjasta kiepsautat tiiviisti kiinni.
Jos teiltäkään ei löydy muotteja nekuille, lumi tai suola käy hyvin muotista.
Tökkäile sormella tötterö lumeen.
Itse käytin suolaa, enkä käytä enää toiste.
Ja kun mittaria ei talosta löydy, testasin seoksen tiputtamalla kylmään veteen tippoja, kun hyytyvät veteen pisaroiksi, on seos valmista.                                   
Lisää seokseen pähkinärouhe ja kaada seos muotteihin.
Itse käytin myös silikonista makeisvuokaa, jossa tein nekku konvehteja lisäksi.
Osaan lisättiin lakritsirouhetta toisenlaista makua antamaan pähkinärouheen lisäksi, oli kyllä hyvää.Nam!
Varokaahan sitten niitä pikkusormia, etteivät tässä vaiheessa innokkaana ole mukana ;)

Nosta muotit kylmään.
Tikut saat tehtyä esim. Grillitikuista pätkimällä tai säästämällä lasten tikkaritikkuja ja uusiokäyttämällä ne, itse tein nyt jälkimmäisellä kaavalla ja osan jätinilman.
Asettele tikut, kun seos on pari minuuttia jähmettynyt kylmässä.
Jätä muotit kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Nekkuja säilytetään kylmässä.
Näin joulun alla nautin kylmästä kuistista, kun tila loppuu jääkaapista ;)
Näistä nekuista tulee hieman venyvän toffeisia. Ihania.
Pakkaa kauniisti ja ilahduta vieraita "läksiäispussukoilla".


   Nautinnollisia joululeipomushetkiä jokaiselle, kaunista ja kiireetöntä arkea, ennen juhlaa.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Nami! Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla! Kiitos reseptistä!

Rentouttavaa tiistaita!

-Heli- kirjoitti...

Kuulostaa hyvälle :)